Bærekraft og bistand

Samarbeid med Strømmestiftelsen

Vi ønsker å være med å gjøre verden mer bærekraftig og mer rettferdig!

Bærekraft

Som skole anerkjenner vi at vi må ta klimaendringer og bærekraft på alvor. Vi fremmer bærekraft gjennom forskjellige arrangementer og aktiviteter, men vi er også ærlige på at vi ønsker å bli en enda mer bærekraftig skole. 

Skolen vår ligger helt ute i skjærgården, med havet som vår nærmeste nabo. Marin forsøpling er et tema vi bl.a. har fokus på gjennom at flere klasser jevnlig har strandryddinger. 
Flere av fellestimer, seminarer og valgfag har fokus på temaer relatert til bærekraft, og det vil bli arrangert gøye bærekraftige happenings som klesbyttefest og klimamesterskap.

Bistand

Skolen samarbeider med bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen.
Gjennom forskjellige arrangementer og aktiviteter samler vi inn penger til prosjektet «Sjef i eget liv»
Du kan også lese mer om dette prosjektet her
Prosjektet handler om at ungdom som ikke har hatt gode muligheter til å fullføre skole, får utdanning eller yrkesopplæring.
Ungdommene får lære om sine rettigheter og at de er viktige. Gjennom dette kan de få en mulighet til å klatre ut av fattigdom og bli sjefer i sine egne liv.
Mange «sjef i eget liv» grupper jobber også for positive endringer i sine samfunn. Dette er et fantastisk prosjekt som vi bryr oss masse om og som virkelig endrer liv!  

Hvert år dannes en bistandskomité på skolen som har ansvar for å organisere skolens innsamlingsprosjekter. Ved å bli med i denne har du muligheten til å praktisere lederskap og få attest på det ved årets slutt.
Arrangementer vi skal ha er for eksempel "Sponsorløp", "Gi en dag" og "Barnas dag". I tillegg til dette deltar vi som skole i TV-aksjonen og i annet viktig arbeid for andre. 

Noen av våre linjer besøker Strømmestiftelsen sine prosjekter på sine linjeturer