Om skolen

Folkehøyskolen ligger på Dvergsnestangen, en fantastisk beliggenhet midt i det best av Sørlandets skjærgård. Her finner du mange spennende linjevalg og engasjerte lærere. Vi kan love gode boforhold og veldig god mat (uten overdrivelse ). Skolen ligger kun 15 minutter unna Kristiansand lufthavn Kjevik og Kristiansand sentrum, så her kan du glede deg til å bo i skjærgården og samtidig være nærme byen. Vi sier velkommen til Skjærgårdsskolen i Sørlandets hovedstad.

Boenheter:

De fleste dobbeltrommene er i leiligheter (2 soverom pr leilighet) og de har felles oppholdsrom og kjøkkenavdeling med utstyr. 5 av leilighetene har i tillegg en stor, åpen 2. etg. så der bor det da inntil 6 elever pr leilighet. I et eldre, sjarmerende sørlandshus har vi plass til inntil 8 elever i dobbeltrom. Enkeltrommene er på Motellet (med eget bad) eller i motellhyttene (2 soverom og felles bad og oppholdsrom). På motellet er det 2 felleskjøkken man kan bruke ved behov. Ellers er det et felles loft man kan få ha ting & tang på og 1 klesskap pr. person.

• Lister over romfordeling legges ikke ut før til skolestart.
  • Det er ikke plass til veldig mye klær i skapene. Ta gjerne med lave bedrollers til oppbevaring under rammemadrassene.
  • Ta med sengetøy, håndklær og toalettsaker. Gjerne 2 sett med sengetøy. Sengene er mellom 75 og 100 cm brede.
  • Skolen har moppestativer, mopper, microfiberkluter til vask av fellesarelaer og internatrom.
  • Vi har vaskerom til bruk for elevene. Ta med vaskemidler til vask av eget tøy, og gjerne et tørkestativ.
  • Internat- og ordensreglement finner dere her: https://www.kristiansand.fhs.no/filer/Internat-_og_ordensreglement.pdf
  • Internatene på Kristiansand folkehøyskole eies av Kristiansand Feriesenter (se gjerne deres nettside for info).

Se film fra området

Etter skoletid og i helgene vil du som elev disponere skolens ulike rom og fasiliteter:

• Trivelig "hagekro" med benker, griller og en liten utescene
  • 3 sandvolleyballbaner, fotballbinge, styrkerom og gymsal
  • Fine badeplasser
  • Vi har flere motor- og seilbåter samt annet utstyr som også kan benyttes utenom undervisningen
  • Vi har klassesett av surfebrett, Hobiecater, joller, kanoer, 20 kajakker, klatreutstyr, 5 raftingflåter, telt m.m.
  • Området har svært gode fasiliteter for dykking

Priser for linjene, kost og losji finner du her

Slik kommer du til skolen:

• Med tog til Kristiansand (fra Stavanger eller Oslo) og lokalbuss M4 (17/18) og 56 videre til Dvergskrysset
  • Med båt til Kristiansand (fra Danmark) og lokalbuss videre til Dvergsneskrysset, M4 (17/18) og 56 fra sentrum.
  • Med fly til Kjevik (fra flere steder i Norge)
  • Med bil, søk etter "Kristiansand Feriesenter Dvergsnestangen" på Google Maps
  • Stoppene til lokalbusser heter Dvergsneskrysset (buss M4 nr. 17/18, 2 km fra skolen) og Dvergsnesåsen (buss 56, ca. 1 km fra skolen) Link til busstider

Opptakskriterier:

Skolen har 18-års aldersgrense.
For skoleåret 2021/22 kan du søke fra 1. oktober 2020, og søknaden din behandles fortløpende. 1. opptaket starter 1. februar 2021, så det vil si at ingen vil få tilbud om plass før den datoen. Dette er noe som er samordnet med alle folkehøyskolene. Forhold som krever spesiell tilrettelegging trenger vi dokumentasjon på, men vi har da mulighet for å bekrefte skoleplass tidligere, f.eks. for elever med barn eller elever med andre spesielle behov. Ta kontakt med skolen hvis du er usikker.  Inntaket pågår helt frem til skolestart (med forbehold om ledig kapasitet).

Skolerute 2020/21

• Skolestart er søndag 23. august 2020
  • Høstferie er i uke 40, fra fredag 25. september etter skoletid til og med mandag 5. oktober.
  • Jule- og nyttårsferie er fra ca. kl. 13.00 torsdag 17. desember til og med onsdag 6. januar
  • Vinterferie er fra fredag 19. februar etter skoletid til og med søndag 28. februar
  • Påskeferie er fra torsdag 25.mars etter skoletid til og med tirsdag 6. april
  • Avslutning med foreldre er lørdag 8.mai
  • Siste skoledag med utdeling av vitnemål og hjemreise for elevene er lørdag 15. mai 2021

NB! Med forbehold om endringer

Forsikring i undervisningstiden

Ifølge Folketrygdloven er elevene dekket ved yrkesskade. Utenlandske elever må søke NAV om medlemskap for ett år. Melding om skade skal leveres på eget skjema som du får hos administrasjonen, sammen med legeerklæring. Egenandel til legehjelp, behandling o.l. vil være dekket av Folketrygden/Helfo sine ordninger for godkjent skade påført elev/student. Skolen har også en ulykkesforsikring for sine elever. Forsikringen er sekundær i forhold til de dekningsmuligheter som tilbys gjennom Folketrygdloven og Yrkesskadeforsikringsloven. Ved medisinsk invaliditet dekker imidlertid både skoles forsikring, folketrygdloven og yrkesskadeforsikringsloven parallellt.

Elevene må selv ha reiseforsikring og skolen har heller ikke ansvar for elevenes eiendeler. Den enkelte bør sjekke hva som dekkes av foresattes hjemforsikring (gjelder dersom man ikke melder flytting i Folkeregisteret)

Kristiansand er en populær studentby med mange og gode fasiliteter for trening, aktivitet, friluftsliv, musikk, teater og konserter.

Byen tilbyr et mangfold av menigheter og kirkesamfunn og flere utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Agder, Mediehøgskolen Gimlekollen og Ansgarskolen.

Alle linjene ved skolen vil benytte seg av de mange og gode tilbudene i Kristiansand.

Videofilm fra området

Les mer om byen