Ledertrening- JC trainee

På vår skole tilbyr vi et nyutviklet og målrettet ledertreningsprogram vi har kalt JC trainee. Linja er for andreårselever og for personer som har gjort noe som er tilsvarende et folkehøyskoleår. Med JC Trainee på Kristiansand folkehøyskole, får du 9 måneder som trainee, med intensiv ledertrening og fri kost og losji.

Som trainee får du et unikt innblikk i skolens indre liv, med mye praksis på skolens linjer og tett oppfølging og opplæring av linjelærer. Du får også masse verdifull miljøarbeiderpraksis ved å lede, lage og sette i gang aktiviteter på kvelder og i helger. Du får se ledelsesprosesser på nært hold og får selv prøve å lede under veiledning av dyktige lærere, og får tett oppfølging fra skolens ledergruppe.

Alle traineene begynner og avslutter året med egne turer. Jevnlig drar alle traineene på 1-2 dagers turer i nærområdet hvor de går igjennom et 5 trinns refleksjonsprogram i løpet av året. Totalt får traineene 40 samlinger med metodisk ledertrening.

Femtrinnsprogrammet fokuserer på personlig utvikling, lederferdigheter og karakterbygging. Det har en kristen basis og er systematisk bygd opp rundt historien om den ledertreningen Jesus brukte overfor sine 12 lærlinger. Han tok dem med på turer, fylte båtene deres med mengder av fisk, tok dem med på toppturer og lot dem møte livets harde realiteter. Vi prøver det samme her.

Refleksjonsprogrammet bruker moderne lederteorier og pedagogiske innsikter, og henter inspirasjon fra tre nobelprisvinnere og ulike bevegelser som har påvirket kirka og samfunn gjennom 2000 år. 

Programmet er relevant for deg som vil prøve lederrollen og vil ha et godt erfaringsgrunnlag for studier og framtidig lederarbeid i skolesektoren, kirken, organisasjonsliv, institusjoner og bedrifter.

Mer informasjon om skolen finner du her

Vi kan love gode boforhold (hytter/leiligheter), veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets skjærgård. Du finner oss kun 15 minutter unna både Kristiansand Lufthavn Kjevik og Kristiansand sentrum. 

SØK HER!

Som trainee har man fri undervisning samt gratis kost og losji under skoleåret. Linjen er for andreårselever og for personer som har gjort noe som er tilsvarende et folkehøyskoleår.

Velkommen til skjærgårdsskolen i Sørlandets hovedstad