Vann og fjellsport

Tur til Karibien

Havseiling, elvepadling og klatring i havgapet! Linja for deg som liker fart og spenning. Så ofte som mulig pakker vi seilskuta med seilbrett/kajakker og klatreutstyr, og drar på ekspedisjon. "Klasserommet" vårt heter Fryden, og er ei 54 fot seilskøyte med 2 master og 15 senger. Her lærer du å stå bak roret, å seile og klatre i den 21 meter høye riggen. Fryden trives aller best med fulle seil i "stiv kuling".

I løpet av vinteren drar vi på skitur i fjellet, kiter på snøen og renner alpint. Alt legges opp i forhold til egen erfaring og nivå.  

I november pakker vi snorkel og drar på seiltokt i Karibien. Målet kan være å sette kursen sørover og seiler mot horisonten til den grønne øya Saint Lucia. Turen videre derfra går til seilerparadiset Saint Vincent og Grenadinene. Grenadinene er en seilers våte drøm, 32 øyer med hvite strender, palmer og fjelltopper som vokser ut av jungelen. Høy sigarføring på Mick Jaggers øy Mustique, interessant historie på Karibi-indianernes gamle tilholdssted Saint Vincent, og aquafarget ankringsbukter ved ubebodde Tobago Keys

Du vil også få med deg bl.annet : 

  • Toppturer/klatreturer, bl.annet til Via Ferata i Setesdal
  • Bølgesufring / brettseiling
  • Bårførerprøve - det tar du evt som et valgfag. Har du båtførerprøven er det mulig å få kompetansebevis på at du er seilskyndig og kan da leie seilbåter inntil 15 meter(48,5 fot) lange. Ved ønske legger vi til rette for Fritidskipper kurs/eksamen. Da kan du føre fritidsfartøy inntil 24 meter.

Pris for linja finner du her

Mer informasjon om skolen finner du her,  og vi kan love gode boforhold ( hytter/leiligheter), samt veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab, og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets Skjærgård. Kun 15 minutter unna Kristiansand Lufthavn Kjevik, og Kristiansand sentrum. 

Skolen er medlem av Norsk Seiltreningsallianse, og derigjennom  a founder member of Sail Training International  ( ref bl.annet Tall Ships Races) 

Har du spørsmål om hva som helst, eller bare vil slå av en prat. Ikke nøl med å ta kontakt. Ofte stilte spørsmål kan du lese mer om her

Hvor mye linjefag i uka?

I en normaluke er 2 dager satt av til linjefag. Resten av skoledagene går med til fellesfag og valgfag