Vann og fjellsport

Tur til Karibien og Europa

Havseiling, elvepadling og klatring i havgapet! Linja for deg som liker fart og spenning. Så ofte som mulig pakker vi seilskuta med seilbrett/kajakker og klatreutstyr, og drar på ekspedisjon. "Klasserommet" vårt heter Fryden, og er ei 54 fot seilskøyte med 2 master og 15 senger. Her lærer du å stå bak roret, å seile og klatre i den 21 meter høye riggen. Fryden trives aller best med fulle seil i "stiv kuling".

I løpet av vinteren drar vi på skitur i fjellet, kiter på snøen og renner alpint. Alt legges opp i forhold til egen erfaring og nivå.  I november drar vi på seilturi  Karibien, og på våren, mens kulda ennå sitter i Norge reiser vi sydover i Europa. 

Du vil også få med deg bl.annet : 

  • Toppturer/klatreturer, bl.annet til Via Ferata i Setesdal
  • Bølgesufring / brettseiling
  • Bårførerprøve - det tar du evt som et valgfag. Har du båtførerprøven er det mulig å få kompetansebevis på at du er seilskyndig og kan da leie seilbåter inntil 15 meter(48,5 fot) lange. Ved ønske legger vi til rette for Fritidskipper kurs/eksamen. Da kan du føre fritidsfartøy inntil 24 meter.

Mer informasjon om skolen finner du her, og vi kan love gode boforhold ( hytter/leiligheter), samt veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab, og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets Skjærgård. Kun 15 minutter unna Kristiansand Lufthavn Kjevik, og Kristiansand sentrum. 

Skolen er medlem av Norsk Seiltreningsallianse, og derigjennom  a founder member of Sail Training International  ( ref bl.annet Tall Ships Races) 

Har du spørsmål om hva som helst, eller bare vil slå av en prat. Ikke nøl med å ta kontakt. Ofte stilte spørsmål kan du lese mer om her

Linjetur til til Karibien

I november pakker vi snorkel og drar på seiltokt i Karibien. Du har selv ansvar for å ta nødvendige vaksiner i god tid før linjeturen. Dette kan gjøres på vaksinekontor eller hos fastlege.  

Totalkostnad

Totalkostnad for året inkl. kost/losji, linjekostnad, tur og felleskostnader: kr 116.000,-. Skolen er berettighet lån og stipend fra Statens Lånekasse. 

Tilleggskostnader: Nødvendige vaksiner, tillegg for enkeltrom kr 6000,-. Innmeldingsavgift kr 2500,- (betales for å bekrefte skoleplassen etter at en har søkt og fått bekreftet pass) Innmeldingspenger refunderers dersom en sier fra seg plassen innen 14 dager etter betalingen av innmeldingspenger( I henhold til angrefristloven) . Valgfag koster av og til noe ekstra, men det er fullt mulig å gjennomføre et år på skolen uten ekstra kostnader til valgfag.

Hvor mye linjefag i uka?

I en normaluke er 2 dager satt av til linjefag. Resten av skoledagene går med til fellesfag og valgfag