Vann og fjellsport - Karibien og Middelhavet

Havseiling, elvepadling og klatring i havgapet !
Linja for deg som liker fart og spenning. Så ofte som mulig pakker vi seilskuta med seilbrett/kajakker og klatreutstyr, og drar på ekspedisjon. "Klasserommet" vårt heter Fryden, og er ei 54 fot seilskøyte med 2 master og 15 senger. Her lærer du å stå bak roret, å seile og klatre i den 21 meter høye riggen. Fryden trives aller best med fulle seil i "stiv kuling".

Gjennom hele året drar vi på spennende ekspedisjoner, både på havet og i innlandet. Sørlandet er så mye mer enn holmer og skjærgård, og ikke langt fra skolen finner vi utfordrende fjellvegger og tøffe elvestryk. Alt legges opp i forhold til egen erfaring og nivå. 

I løpet av vinteren drar vi på skitur i fjellet, kiter på snøen og renner alpint. I november drar vi på seilturi  Karibien, og på våren, mens kulda ennå sitter i Norge reiser vi sydover til varmere strøk rundt middelhavet. Her oppsøker vi klipper og strender og nyter en tidlig start på varmere vær.

Dette er noe av det du opplever :

 • Seilturer til våre naboer i Danmark og Sverige, og ombord i Fryden drar vi på seil/klatreturer langs Norges fineste kyststrekning.
 • Nybegynnerkurs og videregående kurs i seiling
 • Padleturer på havet og i fjæra
 • Toppturer/klatreturer, bl.annet til Via Ferata i Setesdal
 • Elvepadling og elverafting.  
 • Bølgesufring / brettseiling
 • Kiting
 • Renne telemark/alpint/offpiste
 • Snorkling
 • Bårførerprøve - det tar du evt som et valgfag. Har du båtførerprøven er det mulig å få kompetansebevis på at du er seilskyndig og kan da leie seilbåter inntil 15 meter(48,5 fot) lange. Ved ønske legger vi til rette for Fritidskipper kurs/eksamen. Da kan du føre fritidsfartøy inntil 24 meter.

Dette forventer vi av deg som elev :

 • At du liker å være ute året rundt
 • At du har gleden av å være i aktivitet og har positiv innstilling
 • At du bidrar til at dine medelever på linjen følger seg trygge nok til å ville "prøve og feile".

Mer informasjon om skolen finner du her, og vi kan love gode boforhold ( hytter/leiligheter), samt veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab, og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets Skjærgård. Kun 15 minutter unna Kristiansand Lufthavn Kjevik, og Kristiansand sentrum. 

Skolen er medlem av Norsk Seiltreningsallianse, og derigjennom  a founder member of Sail Training International  ( ref bl.annet Tall Ships Races) 

 

Har du spørsmål om hva som helst, eller bare vil slå av en prat. Ikke nøl med å ta kontakt. Ofte stilte spørsmål kan du lese mer om her

SØK HER!

Linjetur til til Karibien

I november pakker vi snorkel og drar på seiltokt i Karibien. Vi setter kursen sørover og seiler mot horisonten til den grønne øya Saint Lucia. Turen videre derfra går til seilerparadiset Saint Vincent og Grenadinene. 

Du har selv ansvar for å ta nødvendige vaksiner i god tid før linjeturen. Dette kan gjøres på vaksinekontor eller hos fastlege.  Ved å oppgi Karibien som reisemål vil du få beskjed om hvilke vaksiner du må ha.

 

Linjekostnader:
Kr 32.000,-  inkluder linjeturen

Totalkostnad for året inkl. kost/losji og felleskostnader: kr 110.500,-

Tilleggskostnader: Nødvendige vaksiner i forhold til reisemål (og hva en har av vaksiner fra før), tillegg for enkeltrom kr 6000,-. Innmeldingsavgift kr 2500,- (betales for å bekrefte skoleplassen etter at en har søkt og fått bekreftet pass) Innmeldingspenger refunderers dersom en sier fra seg plassen innen 14 dager etter betalingen av innmeldingspenger( I henhold til angrefristloven) 

Hvor mye linjefag i uka?

I en normaluke er 2 dager satt av til linjefag. Resten av skoledagene går med til fellesfag og valgfag

Send inn søknad:

Søk på Vann og fjellsport Extreme på Kristiansand Folkehøyskole