Water Adventure - Karibien

Bli med på eventyr og seil til spennende steder. På skolen padler og rafter vi i de mange elvene som er i nærheten. Vi forserer store høyder i Setesdal og klatrer i bre. Når snøen kommer har vi toppturer, renner på ski der det er lange nok bakker, og avslutter turen med et bad i sjøen. Vi surfer og snorkler, og nyter livet rundt leirbålet. Linjeturen går til eksotiske Karibien

Vårt klasserom er ute! Men skal vi ha tak heter klasserommet Fryden og er ei 54 fots seilskøyte med to master og 15 senger. Med henne drar vi på ekspedisjoner der vinden fører oss året rundt. Her lærer du å stå bak roret, seile og klatrer i den 21 meter høye riggen om det behøves.

Dette er noe av det du opplever :

 • Seilturer til våre naboer i Danmark og Sverige, og ombord i Fryden drar vi på seil/klatreturer langs Norges fineste kyststrekning.
 • Nybegynnerkurs og videregående kurs i seiling
 • Padleturer på havet og i fjæra
 • Toppturer/klatreturer, bl.annet til Via Ferata i Setesdal
 • Elvepadling og elverafting.  Fem store lakseførende elver, hvorav 2 i Kristiansand,  renner ut i nærheten med mange flotte stryk. 
 • Bølgesufring / brettseiling
 • Kiting
 • Renne telemark/alpint/offpiste
 • Snorkling
 • Bårførerprøve - det tar du evt som et valgfag. Har du båtførerprøven er det mulig å få kompetansebevis på at du er seilskyndig og kan da leie seilbåter inntil 15 meter(48,5 fot) lange. Ved ønske legger vi til rette for Fritidskipper kurs/eksamen. Da kan du føre fritidsfartøy inntil 24 meter.

Dette forventer vi av deg som elev :

 • At du liker å være ute året rundt
 • At du har gleden av å være i aktivitet og har positiv innstilling
 • At du bidrar til at dine medelever på linjen følger seg trygge nok til å ville "prøve og feile".

Mer informasjon om skolen finner du her, og vi kan love gode boforhold ( hytter/leiligheter), samt veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab, og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets Skjærgård. Kun 15 minutter unna Kristiansand Lufthavn Kjevik, og Kristiansand sentrum. 

Skolen er medlem av Norsk Seiltreningsallianse, og derigjennom  a founder member of Sail Training International  ( ref bl.annet Tall Ships Races) 

 

Har du spørsmål om hva som helst, eller bare vil slå av en prat. Ikke nøl med å ta kontakt. Ofte stilte spørsmål kan du lese mer om her

SØK HER!

Linjetur til til Karibien

I november pakker vi snorkel og drar på seiltokt i Karibien. Vi setter kursen sørover og seiler mot horisonten til den grønne øya Saint Lucia. Turen videre derfra går til seilerparadiset Saint Vincent og Grenadinene. 

Eleven betaler selv for nødvendige vaksiner og visum i forhold til reisemål. Vaksiner kan ordnes via skolen dersom eleven ikke har tatt dette før skolestart

Linjekostnader:
Kr 32.000,-  inkluder linjeturen

Totalkostnad for året inkl. kost/losji og felleskostnader: kr 110.500,-

Tilleggskostnader: Nødvendige vaksiner i forhold til reisemål (og hva en har av vaksiner fra før), tillegg for enkeltrom kr 6000,-. Innmeldingsavgift kr 2500,- (betales for å bekrefte skoleplassen etter at en har søkt og fått bekreftet pass) Innmeldingspenger refunderers dersom en sier fra seg plassen innen 14 dager etter betalingen av innmeldingspenger( I henhold til angrefristloven) 

Hvor mye linjefag i uka?

I en normaluke er 2.5 dager satt av til linjefag. Resten av skoledagene går med til fellesfag og valgfag

Send inn søknad:

Søk på Water Adventure på Kristiansand Folkehøyskole