Klatring, dykk og surf

Tur til Bali og Middelhavet

Fra 2019-20 utvider vi vår "Dykk og Surf"- linje til "Klatring, dykk og surf". Vi utforsker verden over og under havoverflaten - i skjærgården ved skolen, hvor det finnes over 100 skipsvrak og i eksotiske farvann på Bali. Vi utfordrer oss i fjellveggene på Sørlandet og lærer oss å surfe på bølgene i Norge og på Bali.

Store deler av havet er ennå uutforsket, og vi utruster deg til å kunne bevege deg i denne stille og ukjente verden. Vi bruker vind og vannkraft og skal lære surfing i flere former, og bygger psyke og styrke til klatring i varierte omgivelser.

Dykking - storslåtte vegger, vakre koraller og store vrak venter på å bli utforsket av deg!

Surfing – grensesprengende action på vakre strender i Danmark og på Sør- og Sør-Vestlandet

Klatring - vakker natur, majestetisk utsikt, uforglemmelige opplevelser og spennende utfordringer. 

Linjeturer til Bali og Middelhavet

Øya Bali i Indonesia er kjent for bølger i verdensklasse, rik kultur, og spennende mat. Oppholdet her består av besøk på bl.a. Apetempel, kaffeplantasje, barnehjem og flere strender. Vi kombinderer turen med noen overnatting på den lille, og idylliske øya Nusa Lembongan. Her kan du utforske omgivelse fra sykkelsetet, og vi får utrolig opplevelser når vi dykker under vannflaten.

På våren, mens kulda ennå sitter i Norge reiser vi sydover til varmere strøk rundt middelhavet. Her oppsøker vi klipper og strender og nyter en tidlig start på varmere vær.

Få aktiviteter stiller like store krav til utstyr og utøver som klatring dykking og surfing. Målet vårt for deg er at du skal LÆRE å mestre mulige utfordrende situasjoner i løpet av dette året. Men selv om utfordringene kan være store, er belønningene desto større. Fellesskap, mestring og glede er det jeg ønsker skal prege oss på linja. Kom som du er.

Området rundt Kristiansand Feriesenter, Dvergsnestangen, er kjent blant dykkere for sin strategiske beliggenhet med en rekke flotte dykkermål. 
I samarbeid med OneOcean dykkersenter (oneocean.no) arbeider vi etter det viktigste kriteriet for dykkeropplæring: Å utdanne deg til en sikker dykker, ved hjelp av kvalifiserte og erfarne instruktører. Det samme gjelder for klatringen. Det finnes utallige klipper langs kysten vår som gjerne vil ha din oppmerksomhet.

Sammen med vår linje, Water Adventure, drar vi på mange eventyr.  Da får vi også utforsket verden over vannflaten, og ta del i mange av friluftlivets gleder og utfordringer. Vi er også mye ute, på båtturer, seilturer, padleturer og drar ellers på turer i nærområdet i Kristiansands skoger og turområder, og i skjærgården rundt skolen. Vi fanger krabber, fisker og lærer mye om naturen rundt oss.

På linjen får du også bli med og prøve deg som brannkonstabel  på Kristiansand brannstasjon med røykdykking og brannmannstest.

Linjen passer både for deg som allerede har prøvd litt klatring og surfing, men kanskje ikke har dykket så mye, eller for deg som er ny for disse aktivitetene men har lyst på nye utfordringer. 

 • Bli med på fantastiske dykketurer i Kristiansandsskjærgården, fra land og fra båt
 • Opptil flere dykkerkurs (OWD, AOWD, (Specialty)) (avhengig av hvordan du utvikler deg)
 • Fridykking og undervannsjakt
 • Vi stiller så klart med alt av dykkerutstyr
 • Lær å filme og ta bilder under vann og få hjelp til redigering 
 • Lev ut dykker- og surferdrømmen på den magiske øya Bali i Indonesia
 • Lær forskjellige typer surfing og surf på Bali, i Danmark og i Norge (bølgesurfing/kajakksurfing/vindsurfing++)
 • Bli med på juledykking (svømming rundt juletreet og møte med undervannsnissen)
 • Bli med å erobre fjell og klatrevegger, både utendørs og innendørs
 • Nyt friluftslivet langt kysten i nydelige omgivelser, og opplev det gode felleskapet som kommer av teltlivet
 • Vi tar også en tur til Middelhavet i løpet av våren
 • Når vinterstormene herjer, bruker vi litt tid inne, bl.a. tester vi klatring og bruker tid på ulike muligheter som følger med dykkerkompetanse
 • Ønsker du flere kurs i dykking, kan vi være behjelpelige med dette på sommeren hos OneOcean

Tur og fritid

Vi er også mye ute, på båtturer, seilturer, padleturer, klatreturer og drar ellers på turer i nærområdet og i skjærgården rundt skolen. Vi fanger krabber, fisker og lærer mye om naturen rundt oss. Vi vil gjøre endel felles med linjen Water Adventure, og får opplevelser også sammen med dem.

Mer informasjon om skolen finner du her, og vi kan love gode boforhold ( hytter/leiligheter), samt veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab, og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets Skjærgård. Kun 15 minutter unna Kristiansand Lufthavn Kjevik, og Kristiansand sentrum. 

Har du spørsmål om hva som helst, eller bare vil slå av en prat. Ikke nøl med å ta kontakt. Ofte stilte spørsmål kan du lese mer om her

Eventyret venter, vi sees!

SØK HER! 

Linjeturer til Bali og Middelhavet

Opplev eksotiske Bali i Indonesia på ca 14 dagers tur i november. I tillegg blir det en tur til Middelhavet på vårsemesteret. 

Du har selv ansvar for å ta nødvendige vaksiner i god tid før linjeturen. Dette kan gjøres på vaksinekontor eller hos fastlege.  Ved å oppgi Bali som reisemål vil du få beskjed om hvilke vaksiner du må ha.

Totalkostnad for året inkl. kost/losji , linjekostnad og felleskostnader: kr 110.500,-

Tilleggskostnader: Nødvendige vaksiner i forhold til reisemål (og hva en har av vaksiner fra før), og evt visum til reisemålet. Tillegg for enkeltrom kr 6000,-. Innmeldingsavgift kr 2500,- (betales for å bekrefte skoleplassen etter at en har søkt og fått bekreftet pass) Innmeldingspenger refunderers dersom en sier fra seg plassen innen 14 dager etter betalingen av innmeldingspenger( I henhold til angrefristloven) 

Hvor mye linjefag i uka?
I gjennomsnitt er 2 dager satt av til linjefag pr. uke. Resten av skoledagene går med til fellesfag og valgfag.