Helse, omsorg og velvære - Thailand og Kambodsja

Helselinjen er en spennende og tidsriktig linje med flott og innholdsrik tur til Kambodsja og Thailand

Synes du det er spennende å lære mer om hvordan kroppen er bygd opp og fungerer?  Har du lyst å lære mer om hvordan man kan gi god omsorg til andre mennesker? Er du interessert i hva som gir mennesker god helse og har du lyst å lære deg massasje og Yoga? Da er linjevalget "Helse, omsorg og velvære" det rette for deg!

Dette møter deg som elev på «Helse, omsorg og velvære»:

Helse:

 • Kroppens oppbygning og funksjon
 • Litt sykdomslære
 • Fysisk aktivitet (f.eks. trening i gymsal, dansing, ballspill, turgåing)
 • Fysisk og psykisk helse
 • Kosthold og ernæring
 • Matlaging – sunt kosthold

Omsorg:

 • Hvordan gi god omsorg til andre mennesker
 • Pleie og omsorg av barn, unge og gamle
 • Førstehjelp

Velvære:

 • Klassisk massasje og aromaterapi
 • Stretching/utstrekning og bevegelsesveiledning
 • Spabehandlinger: Saltpeeling og leirebehandling 

Vi besøker institusjoner som tilbyr tjenester innen helse, omsorg og velvære

Du vil treffe ulike yrkesgrupper fra helsesektoren som foreller om sitt yrke . Vi besøker også institusjoner som  Blå Kors, Kreftforeningen, Røde Kors, Frivillighetssentraler, SPA-senter og treningssenter. Vi prøver også å få til at dere skal få prøvd dere ut i praksis og i fjor fikk elevene ved helselinjen praksis på Beitostølen helsesportsenter. Det var en flott erfaring.

Vi samarbeider med Kreftforeningen og dere får et nybegynnerkurs for frivillige medarbeidere.

Mer informasjon om skolen finner du her, og vi kan love gode boforhold ( hytter/leiligheter), samt veldig god mat (uten overdrivelse), engasjerte lærere og stab, og en fantastisk beliggenhet midt i det beste av Sørlandets skjærgård. Kun 15 minutter unna Kristiansand lufthavn Kjevik, og Kristiansand sentrum. 

Har du spørsmål om hva som helst, eller bare vil slå av en prat. Ikke nøl med å ta kontakt. Ofte stilte spørsmål kan du lese mer om her

Tur og fritid

Vi er også mye ute på båtturer og seilturer, driver med padling og går turer på øyene i skjærgården rundt skolen. Kanskje du får prøvd en tur på vannscooter også.

SØK HER!

Linjetur til Thailand og Kambodsja:

Vår Thailandtur starter i Bangkok, et fantastisk sted å besøke, med et endeløst utvalg av attraksjoner og aktiviteter. Her har vi samarbeid med NMS som viser oss noe av det viktige arbeidet de gjør for de aller fattigste barna i byen. Vi skal nyte reisen og samværet med hverandre, og kombinerer det med besøk på ulike institusjoner. 4-dagers tur til spennende Kambodsja med utforsking av kjente atraksjoner, og besøk på Women center

Du har selv ansvar for å ta nødvendige vaksiner i god tid før linjeturen. Dette kan gjøres på vaksinekontor eller hos fastlege.  Ved å oppgi Siem Reap/Kambodsja og Thailand som reisemål vil du få beskjed om hvilke vaksiner du må ha.

Linjekostnad:

Kr 32.000,- inkl. linjeturen

Totalkostnad for året inkl. kost/losji og felleskostnader: kr 110.500,-

Tilleggskostnader: Nødvendige vaksiner i forhold til reisemål (og hva en har av vaksiner fra før), evt visum for reisemålet. Tillegg for enkeltrom kr 6000,-. Innmeldingsavgift kr 2500,- (betales for å bekrefte skoleplassen etter at en har søkt og fått bekreftet pass) Innmeldingspenger refunderers dersom en sier fra seg plassen innen 14 dager etter betalingen av innmeldingspenger( I henhold til angrefristloven) 

Hvor mye linjefag i uka?

I en normaluke er 2 dager satt av til linjefag. Resten av skoledagene går med til fellesfag og valgfag

 

Send inn søknad :

Søk på Helse, omsorg og velvære på Kristiansand Folkehøyskole

 

Velkommen til skjærgårdsskolen i Sørlandets hovedstad