Om skolen

Folkehøyskolen ligger på Dvergsnestangen, på området til Kristiansand Feriesenter, i rolige omgivelser med sjøen på tre kanter. Skolen har mange spennende linjevalg, og tilbyr flotte leiligheter, hytter og rom på Motell med eget bad - alt samlet på et kompakt område. Maten er et lite kapittel for seg selv, alt lages fra bunnen av, og vi mener våre måltider holder hotellstandard. Som elev på Kristiansand folkehøyskole kan du glede deg til å bo i skjærgården og samtidig være nærme byen, vi sier velkommen til Skjærgårdsskolen i Sørlandets Hovedstad.

Boenheter:

Skolen har veldig god standard på sine boenheter. Dobbeltrommene er i leiligheter ( 2 soverom pr leilighet) og de har felles oppholdsrom og kjøkkenavdeling med utstyr. 5 av leilighetene har i tillegg en stor, åpen 2. etg, så der bor det da inntil 6 elever pr leilighet.  Enkeltrommene er på  Motellet (med eget bad) eller i Motellhyttene (2 soverom og felles bad og oppholdsrom) På motellet er det 2 felleskjøkken man kan bruke ved behov. Det er ikke lov å spikre opp ting på veggene, og litt begrenset oppbevaringsplass. Ellers er det er felles loft man kan få ha ting & tang på, og 1 klesskap pr person.

• Romfordeling – listene legges ikke ut før til skolestart.
  • Det er ikke plass til veldig mye klær i skapene. Ta gjerne med lave bedrollers til oppbevaring under rammemadrassene.
  • Ta med sengetøy, håndklær og toalettsaker. Gjerne 2 sett med sengetøy.  Sengene er mellom 75 og 100 cm bredde
  • Skolen har moppestativer, mopper, microfiberkluter til vask av fellesarelaer og internatrom.
  • Vi har vaskerom til bruk for elevene. Ta med vaskemidler til vask av eget tøy, og gjerne et tørkestativ
  • Internat- og ordensreglement finner dere her:https://www.kristiansand.fhs.no/filer/Internat-_og_ordensreglement.pdf
  • Internatene på Kristiansand Folkehøyskole eies av Kristiansand Feriesenter (se gjerne deres nettside for info ). Vaktmester, internatleder og lærerne har rett til å låse seg inn på rommet for kontroll av utstyr og romorden.

Se film fra området

Etter skoletid og i helgene vil du som elev disponere skolens ulike rom og fasiliteter:

• Trivelig "hagekro" med benker, griller og en liten utescene
  • 3 sandvolleyballbaner, fotballbinge, enkelt styrkerom og gymsal
  • Fine badeplasser
  • Vi har flere motor- og seilbåter som er til fri benyttelse utenom undervisningen (eks klassesett av surfebrett/hobbiecatter/joller/havseiler/colinarcherskjøyte) , kanoer, kajakker, surfebrett,  og gode fasiliteter for dykking.
  • 20 kajakker, klatreutstyr, 5 raftingflåter, telt m.m.

Slik kommer du til skolen:

• Med tog til Kristiansand (fra Stavanger eller Oslo) og lokalbuss nr 17/18 videre til Dvergskrysset
  • Med båt til Kristiansand (fra Danmark) og lokalbuss videre til Dvergsnkrysset (buss nr 17/18 fra sentrum).
  • Med fly til Kjevik (fra flere steder i Norge)
  • Med bil, søk etter "Kristiansand feriesenter Dvergsnestangen" på Google Maps
  • Stoppet til lokalbussen heter Dvergsneskrysset, buss nr 17/18, og ligger 2 km fra skolen. Link til busstider

Forsikring

I flg Folketrygdloven er elevene dekket ved yrkesskade. Utenlandske elever må søke NAV om medlemskap for ett år. Skade skal leveres på eget skjema som du får hos Administrasjonen, sammen med legeerklæring. Egenandel til legehjelp, behandling o.lign vil være dekket av Folketrygden / Helfo sine ordninger for godkjent skade påført elev/student. Skolen har også en ulykkesforsikring for sine elever. Forsikringen er sekundær i forhold til de dekningsmuligheter som tilbyes gjennom Folketrygdloven og Yrkesskadeforsikringsloven. Ved medisinsk invaliditet dekker imidlertid både skoles forsikring, folketrygdloven og yrkesskadeforsikringsloven parallelt.

Elevene må selv ha reiseforsikring, og skolen har heller ikke ansvar for elevenes eiendeler. Den enkelte bør sjekke hva som dekkes av foresattes hjemforsikring (gjelder dersom man ikke melder flytting i Folkeregisteret)

Opptakskriterier:

Skolen har 18-års aldersgrense.
For skoleåret 2019/20 kan du søke fra 1.oktober 2018, og søknaden din behandles fortløpende. 1.opptaket starter 1.februar 2019, så det vil si at ingen vil få bekreftelse på plass før den datoen. Dette er noe som er samordnet med alle folkehøyskolene. Forhold som krever spesiell tilrettelegging trenger vi dokumentasjon på, men har da mulighet for tidligere å bekrefte skoleplass, eks elever med barn, eller andre spesielle behov. Ta kontakt med skolen hvis du er usikker.  Inntaket pågår helt frem til skolestart (med forbehold om ledig kapasitet)

Skolerute, 2019/20

Skolestart er søndag 18.august. 2019 - hjemreisedag fredag 15.mai  2020 (med forbehold om endringer)

Høstferie er uke 40, fra og med fredag 27.september til og med mandag 7. oktober.

Siste skoledag før jul er torsdag 19.desember 2019. 1. skoledag i 2020 er tirsdag 7.januar (med forebehold om endringer)

Vinterferie er uke 8 - 2020. Fra og med fredag 14. til og med mandag 24. februar.

Påskeferie fra og med fredag 3.april, 1. skoledag etter påske er onsdag 15. april.

Avslutningsfest med foresatte er lørdag 9.mai - hjemreisedag for elevene er fredag 15.mai  2020

NB! Med forbehold om endringer!

Kristiansand er en populær studentby med mange og gode fasiliteter for trening, aktivitet og friluftsliv, musikk, teater og konserter, et mangfold av menigheter og kirkesamfunn, flere utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Agder, Mediehøgskolen Gimlekollen og Ansgarskolen. Alle linjene ved skolen vil nytte seg av de mange og gode tilbudene i Kristiansand.

Videofilm fra området

Les mer om byen